Spro Salty Beast Heavy Jig Spin

 

Salty Beast Nano Heavy Jig Spin


De optimale hengels voor het vissen met pilkers of met shads zelfs in de sterke stroming hoog in het noorden van Noorwegen. Dit is de precies de juiste hengel voor de spinvisserij op dikke kabeljauw en pollak en door de enorme kracht zelfs nog wel voor middelgrote heilbot. Maar ook zeer leuk te gebruiken voor de ankervisserij hier in eigen land..

De hengels zijn verkrijgbaar in 2 lengtes, 2.40 mtr en 2.70 mtr, zijn deelbaar in 2 gelijke delen en hebben een werpvermogen van 100 tot 250 gram.

 

Deze hengels zijn gebouwd met Nano Resin Technology. Deze technologie maakt de hengels lichtgewicht maar ook nagenoeg onbreekbaar. Daarnaast verhoogt deze technologie ook de gevoeligheid van de hengels. Dat betekent dat de visser door de inzet van dit materiaal zelfs de kleinste aanbeten kan opmerken. Naast de Nano Resin Technology zijn de Salty Beast Nano carbon hengels allemaal uitgevoerd met een comfortabele Fuji molenhouder en RVS Alps geleideogen; de ideale combinatie voor de zoutwatervisser.

  

CNT is de afkorting van Carbon Nano Tube, de belangrijkste van alle Nano Particles. Deze technologie komt van het French Institute of Aero Space. CNT heeft als materiaal excellente fysieke eigenschappen en is supersterk. Als voorbeeld: CNT is 6x lichter maar 100x sterker dan staal. CNT is 30x sterker dan IM7 carbon fiber. Na jaren van studie en onderzoek is er uiteindelijk een manier gevonden om deze kracht te combineren en tot zijn recht te laten komen in een carbon blank; de Nano-in en Honey Comb hengelconstructie was hiermee een feit.

De tests wijzen uit dat de hengels lichter zijn en dat de modulus met 12% toeneemt. Daarbij komt dat de scheur en breuk-ratio verbazingwekkend gereduceerd is. De hengels zijn simpelweg veel shock-bestendiger dan conventionele hengels.

Voordelen voor de visser:
Lichtgewicht = verminderde fatigue
Sterker = nagenoeg onbreekbaar
Gevoeliger = meer vis